Vacature Combinatiefunctionaris Rugby

Vacature Combinatiefunctionaris Rugby (0,5 fte)

De Gemeente Utrecht heeft de Utrechtse Rugby Club voor de periode 1 januari 2017 – 30 juni 2018 subsidie verleend voor een combinatiefunctionaris rugby. De combinatiefunctionaris heeft tot doel om jeugd (doelgroep: middelbare school) blijvend naar het sporten te leiden door het geven van clinics op locatie en het versterken van de verenigingsstructuur. Wij nodigen geïnteresseerde kandidaten uit om te solliciteren naar deze functie.

De functie
De combinatiefunctionaris introduceert het Get Into Rugby programma van World Rugby op scholen in het middelbaar onderwijs en op de Utrechtse Rugby Club. De combinatiefunctionaris is hierbij primair verantwoordelijk voor:

 • het geven van laagdrempelige clinics op scholen waarvan de basis in het Get Into Rugby programma ligt;
 • het leggen van de verbinding tussen geïnteresseerde sporters en URC;
 • het organiseren en begeleiden van instroommomenten op de rugbyvereniging;
 • het verder versterken van de jeugdstructuur in de vereniging door het introduceren van de relevante organisatorische elementen uit het Get Into Rugby programma.

Voor de organisatie van clinics en overige activiteiten in stedelijk verband werkt de combinatiefunctionaris in het stedelijk sportteam binnen de organisatie Harten voor Sport (60%). Hierbij is de combinatiefunctionaris het gezicht van URC bij de clinics op de scholen en overige activiteiten van het stedelijk sportteam. Voor het versterken van de jeugdstructuur in URC werkt de combinatiefunctionaris nauw samen met het bestuur van URC en de Vereniging Sport Utrecht (40%).

De aanstelling is voor 0,5 FTE op basis van een werkweek van 38 uur.

Profiel
De combinatiefunctionaris (m/v) heeft een sterke affiniteit met rugby en is in staat om zelfstandig clinics voor te bereiden en te geven op basis van het Get Into Rugby programma. Belangrijke kenmerken zijn: ervaring in het begeleiden en/of trainen van jongeren, goede positief coachende vaardigheden en in staat om jongeren te stimuleren zichzelf in rugby te ontwikkelen.

Hiernaast heeft de combinatiefunctionaris sterke organisatorische vaardigheden, is in staat om activiteiten te initiëren en te realiseren, zowel zelfstandig als in teamverband. Daarbij legt de combinatiefunctionaris blijvende verbindingen tussen de betrokken partijen. De combinatiefunctionaris is in staat om de organisatorische elementen uit het Get Into Rugby programma blijvend in de vereniging te verankeren.

Functie-eisen
Voor de functie gelden de volgende eisen: De combinatiefunctionaris:

 • is flexibel beschikbaar, dit in verband met de te plannen clinics;
 • beschikt over een verklaring omtrent gedrag;
 • heeft werkervaring binnen een sportinstelling;
 • is in staat een professionaliseringsslag bij de vereniging te realiseren;
 • is geschoold in de vreedzaam methodiek of is bereid zich hierin te ontwikkelen;
 • heeft kennis van een gezonde levensstijl of ontwikkelt dit;
 • beschikt over een sport of pedagogisch gerelateerde opleiding op MBO niveau of heeft gelijksoortige kennis opgedaan door eerdere werkervaring.

Wij bieden
De aanstelling is voor de toegekende subsidieperiode van 1 januari 2017 tot en met juni 2018 en voor 0,5 FTE op basis van een werkweek van 38 uur. De aan te stellen combinatiefunctionaris komt te werken onder de stichting Sport en Samenleving Utrecht (SSU) die het formele werkgeverschap invult. Wij bieden:

 • een uitdagende functie met veel mogelijkheden voor eigen ideeën;
 • een sportieve werkomgeving op een prachtige locatie;
 • persoonlijk ontwikkelingsbudget;
 • een salaris conform CAO Sport, schaal 7, op basis van leeftijd en ervaring.

Solliciteren
Geïnteresseerden kunnen hun motivatiebrief en c.v. sturen naar het bestuurslid jeugd van de Utrechtse Rugby Club (mail: jeugd@utrechtrugby.nl). Voor vragen kunnen zij terecht via ditzelfde mailadres. Sluitingsdatum: 4 december 2016.