Maatregelen vanaf 28 november 2021

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, weer nieuwe maatregelen afgekondigd. Helaas raken deze maatregelen ook de sportsector en dus ook de rugbysport. Het kabinet maakte bekend dat per 28 november 17.00 uur de extra maatregelen van kracht zullen zijn.
Komende maandag komt er vanuit Rugby Nederland meer informatie over de gevolgen voor rugby. Lees hieronder de brief van het bestuur van URC:

Beste leden,

Gisterenavond, vrijdag 26 november, zijn er door de minister president nieuwe coronamaatregelen bekend gemaakt. Deze maatregelen, die ook de sport treffen, gaan per 28 november in.
Omdat het zo kort dag is, is nog onduidelijk welke gevolgen deze nieuwe maatregelen precies hebben. We verwachten dat maandag het NOC*NSF en Rugby Nederland deze effecten in kaart hebben. Dan passen we ook zo snel mogelijk ons URC-protocol weer aan.
Omdat vanaf morgen de nieuwe regels al gelden, hebben we met het bestuur een korte
samenvatting gemaakt voor de komende week.

Wedstrijden zondag 28 november

  • De wedstrijden mogen doorgaan, maar zonder publiek. Alleen spelers, staf en noodzakelijke functionarissen zijn welkom op het sportterrein.
  • Buiten het veld is 1,5 meter afstand tot elkaar verplicht.
  • In het clubhuis is een geldig coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht, dat gecheckt wordt door vrijwilligers vanuit de teams zelf.
  • In het clubhuis is een mondkapje verplicht en heeft iedereen een zitplaats. Zitplaatsen zijn op een afstand van 1,5 meter afstand van elkaar. Het clubhuis kan daarom maar voor maximaal 1/3 gevuld zijn.
  • Uiterlijk 17.00 uur is er niemand meer op het sportterrein (of in het clubhuis) aanwezig.

Trainingen vanaf maandag 29 november

  • Er zijn geen trainingen, met vooralsnog een uitzondering voor Heren1 en Dames1 (topsport competitie).
  • De gym blijft gesloten, uitgezonderd spelers van Heren1 en Dames 1. Deze spelers dienen in het bezit te zijn van een geldig CTB.
  • Het clubhuis blijft verder gesloten, behalve voor gebruik van de BSO.
  • Zodra er meer informatie is, kunnen we kijken naar eventuele alternatieven voor trainingen en wedstrijden en de mogelijkheden om de gym overdag open te stellen.

We vinden het bijzonder jammer dat voor velen de mogelijkheid om te sporten is weggenomen, maar hopen dat deze maatregelen zullen bijdragen aan een snelle afname van besmettingen.


Hopelijk kunnen we weer heel snel rugbyen!

Namens het bestuur,
Anneke Sliedrecht,
voorzitter URC

Lees en deel dit bericht als pdf