Derde rugbyveld?

Tussen de Strijkviertelplas, Sportpark Rijnvliet en de C.H. Letschertweg ontwikkelt de gemeent een nieuw bedrijvenpark: Bedrijvenpark Strijkviertel.

Eind oktober hebben Anneke en Niels gesproken met de projectmanager voor het Bedrijvenpark Strijkviertel en de verantwoordelijke voor sportzaken van de gemeente Utrecht. Zij zijn op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen voor de weilanden achter de club tot aan de CH Letschertweg. De gemeente gaat in dit gebied een bedrijvenpark aanleggen waar ook ruimte is voor sport en recreatie.

In het plaatje hierboven is een schets te zien van het nieuwe bedrijventerrein met een ‘sporteiland‘. Op dit eiland zijn 2 velden geprojecteerd waarvan één met de afmeting van een rugbyveld (zie handje). Het andere veld is een hockeyveld en is al toegezegd aan HC Rijnvliet.

Het grote veld is nadrukkelijk nog niet benoemd als rugbyveld, omdat in de gemeente Utrecht flinke schaarste blijft houden aan hockeyvelden. Graag zien zij een meervoudig gebruik van de schaarse ruimte.

De plannen worden nu gecommuniceerd met de buurt en komen in het voorjaar in de gemeenteraad. Namens de club blijven wij in contact met de gemeente om het belang van een derde veld voor URC, het regionale en het nationale rugby te benadrukken.

Lees ook het Wijkbericht van Oktober waarin je wordt uitgenodigd deel te nemen aan de (online) informatieavond op 11 november van 19.00 – 20.00 uur.