Covid-19

Corona-update

Met ingang van 15 december zit Nederland op slot, tot en met 19 januari is er een lockdown. Dat kondigde premier Rutte op 14 december aan. Wat houdt dat in, nu we net weer begonnen waren met trainingen voor senioren? Welke gevolgen heeft dit voor de jeugd? En hoe zit dat met de geruchten dat topsport weer mag opstarten?

We hebben als bestuur op een rij gezet wat wij weten, waar wij uitspraken over kunnen doen of waar wij nog op moeten wachten om beleid te maken:

Jeugd
Voor de jeugd blijft het toegestaan om in teamverband te trainen. Het beleid van URC is vanaf maart dat we sport blijven aanbieden binnen wat (veilig) mogelijk is. Het bestuur heeft daarom besloten om de komende vijf weken trainingen aan jeugd zoveel mogelijk aan te bieden. Komende dagen zal via diverse (landelijke) sportprotocollen duidelijk worden of onderlinge wedstrijden weer gespeeld kunnen worden. Tot nader order zijn er dus geen onderlinge wedstrijden mogelijk.
Trainen is nooit verplicht! Voel je je als trainer, als speler of als ouder niet fijn om naar een training te komen, blijf je gewoon thuis.

Senioren
Je mag in tweetallen trainen. Het schema en coördinatie-protocol waarbij je met vier mensen op 1,5 m afstand mocht trainen, zijn nu dus weer van de baan. Het lijkt ons onhaalbaar om dit aan te passen naar een schema met tweetallen op 1,5 m afstand en coördinatie. Daarom adviseren we als om zelf dicht bij huis aan je conditie te werken, te gaan hardlopen, fietsen of thuis te trainen. Groepstrainingen/lessen zijn verboden. Vanuit Rugby Nederland hebben wij te horen gekregen dat rugby toch niet valt onder de topsportregels, dus dat er geen uitzondering komt voor de ereklasse. De fitnessruimte is gesloten tijdens de lockdown.

Wij wachten nu nog op officiële nieuwe richtlijnen van NOC*NSF en Rugby Nederland, mocht daar nog een verzwaring of versoepeling uit naar voren komen dan informeren we jullie direct. Meestal ontvangen wij dergelijke richtlijnen 1 à 2 dagen na de persconferentie.

Korte samenvatting

  • Jeugd mag trainen
  • Geen onderlinge wedstrijden
  • Senioren trainen niet
  • Gym is gesloten

Het is zuur en we willen graag weer bijeenkomen, maar nu nog weer even met elkaar de schouders eronder. Blijf gezond. We zien elkaar in 2021 weer.

Groeten,
Namens het hele bestuur

Anneke Sliedrecht
Voorzitter Utrechtse Rugby Club