Buitenlandse spelers bij URC

Spelers met een niet-Nederlandse nationaliteit, die in Nederland competitie willen spelen, moeten een clearance regelen. Dit jaar is Rugby Nederland gebruik gaan maken van een nieuw ledenregistratiesysteem. Hierdoor is het net iets anders zoeken en vinden is van deze formulieren. Het proces blijft hetzelfde.

Proces clearances (is onveranderd)

Elke speler afkomstig uit het buitenland (lees met een niet Nederlandse nationaliteit) heeft een clearance nodig. De speler heeft zicht bij URC aangemeld via dit formulier en is geregistreerd door onze ledenadministratie in Unify met een status waarvoor eerst een clearance verwerkt moet worden.
Intussen is een clearance wordt aangevraagd bij de club en bond uit land van herkomst of bij de club en bond waar de speler het laatst gespeeld heeft. Hiervoor heeft WorldRugby dit formulier gemaakt.

Heeft een speler nooit gerugbyd dan is daar een bevestiging van nodig uit het land van herkomst, middels het clearanceformulier.

Zorg dat de clearance altijd gestuurd wordt naar info@rugby.nl

Controle verwerking clearances Unify

Ga na inlog naar: Planning → wedstrijden en klik bovenaan de pagina op “spelergerechtigheid” (mocht het niet zichtbaar zijn klik dan op de 3 puntjes).
De lijst die meteen in beeld komt is de lijst: “in behandeling”. Hier zijn alle spelers zichtbaar die nog een clearance nodig hebben en nog NIET speelgerechtigd zijn, (de clearance moet nog worden verwerkt door Rugby Nerdeland).
Ga naar: Actief →daar zijn alle spelers zichtbaar waarvan de clearance is verwerkt. (Ook staan in diezelfde lijst de verwerkte dispensatie aanvragen)

Mocht een speler in beide lijsten (in behandeling en actief) niet voorkomen dan is de kans groot dat de speler nog geen lid is, of er is iets nog niet goed gegaan.

Punten van aandacht

In de spelerslijsten staat bij spelers waar nog een clearance nodig is of verwerkt moet worden:  “geen clearance”.
Kijk nu de diverse lijsten vast na om te voorkomen dat een speler het weekend niet kan spelen. Als spelers nog niet zichtbaar zijn kan het ook zijn dat er een foutmelding staat bij de interface met de bond: relaties → interface bond → controlelijst bond