Activiteiten Jong Oranje tot eind 2020 stilgelegd

Om de stroming en menging van verschillende groepen en spelers te beperken en daarmee het risico op de besmetting te minimaliseren, heeft Rugby Nederland de volgende besluiten genomen:

  • Per direct worden alle activiteiten van Jong Oranje tot 31 december 2020 stilgelegd. We spreken dan over Jong Oranje Onder 16, Onder 17, Onder 18 en Onder 20 jongens, én de Onder 18 meiden.
    Enkel het NTC, net als de Oranjedames XV en Oranjeheren XV zullen hun trainingen voortzetten.
  • De keuze om deze seniorenprogramma’s wel (aangepast) door te laten gaan is vanwege de interlands die voor beide teams op de planning staan in oktober/november.

In overleg met alle technisch directeuren van de Rugby Academy’s is besloten de Regio Rugby-dagen tot 1 januari 2021 te annuleren. Dit betekent concreet dat de RR in het weekend van 24 en 25 oktober, en het weekend van 19 en 20 december komen te vervallen.
Ditzelfde besluit is genomen voor de Girls Rugby Festivals, die in dezelfde weekenden als Regio Rugby zou plaatsvinden.

De focus is om, zolang dit veilig kan, de competitie in Nederland voort te zetten zodat iedereen weer wedstrijdminuten kan maken op het veld. Samen hebben wij de verantwoordelijkheid ons aan te passen waar mogelijk, en eventuele risico’s te beperken.

Hein Kriek
Technisch directeur Rugby Nederland