Foto: Fotostudio Red Green Blue

3e School Rugby Toernooi ondanks de kou weer groot succes + video!

Bij de Utrechtse Rugby Club op Sportpark Rijnvliet werd op woensdagmiddag 5 november 2014 het derde Utrechtse School Rugby Toernooi georganiseerd. Het toernooi vormde dé kans voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar om kennis te maken met deze snelle, fysieke en dynamische contactsport. Zo’n 170 deelnemers waren present en alles werd in de strijd gegooid om de grote (wissel)beker te veroveren. Naast veel spannende en leuke wedstrijden, was er een tacklebagrace, een soort estafette, zodat de deelnemers ondanks de kou toch lekker in beweging bleven. Het bleef spannend tot aan de laatste minuut.

Woensdag 5 november bleek een perfecte dag: koud maar droog. Rond 13 uur meldden de eerste deelnemers zich al in het clubhuis van URC. Hier stonden de prijzen keurig uitgestald en werden de kinderen bevangen door de glimmende bekers. Zo’n beker wilden ze graag mee naar huis nemen! Na het welkomstwoord vlogen de deelnemers het veld op voor de warming up, waarna om 14.10 uur de eerste wedstrijden van start gingen.

 

Miranda van Zoelen, organisator namens URC, vertelt dat er teams meededen uit Leidsche Rijn, maar ook uit Hoograven en Maarssen. ‘Van te voren zijn wij op elke school langs geweest om rugbyles te geven. Ook konden de deelnemers twee keer bij de club trainen’. In totaal nemen 18 teams deel, die zijn ingedeeld in drie categorieën: groep 6 speelde in twee poules met drie teams, groep 7 ook in twee poules met drie en vier teams en groep 8 speelde in één poule met vijf teams. Bij groep 6 en 7 werden halverwege nieuwe poules gemaakt waarbij de sterkste teams uitkwamen in de winnaars-poule en de wat minder sterke in de troostpoule. Op de velden werd fanatiek gestreden: ballen werden druk gepasst, runs gemaakt over vele meters en regelmatig werd het harde werken beloond met een mooie try. Tussendoor mocht elk team een poging wagen de snelste tijd neer te zetten bij de tacklebagrace, een soort estafette waarbij het stootkussen omver getackeld diende te worden.

 

Tegen 17.00 uur verzamelen alle teams zich in het overvolle clubhuis. De kinderen konden niet wachten op de uitslag en het in ontvangst nemen van de bekers. Bij groep 6 ging het 1e team van Het Zand er met de 1e prijs vandoor. Bij groep 7 was De Boomgaard 7 team 5 de overduidelijke winnaar en kon de gouden beker in ontvangst nemen. Bij groep 8 was het team van De Ridderhof 8B de sterkste. Verder werd er in elke categorie een sportiviteitsprijs vergeven en werden medailles uitgereikt voor de winnaars van de tacklebagrace (De Boomgaard 7 team 4). Voor iedereen was er een deelname-certificaat en een vaantje als aandenken, waarna iedereen moe maar voldaan naar huis ging. De organisatie kijkt met veel tevredenheid terug op een zeer geslaagd toernooi.

Foto: Fotostudio Red Green Blue