Wedstrijdverslag Dames 2

GRRC/RSRC vs URC/RCE/Elephants: 10 – 24
Door Caroline van Rijsewijk, foto’s van Cira Smith en Mirre Welboren

Happy Valentine’s day, time to get dirty!

Op deze romantische zondagmorgen was het al snel duidelijk dat de dames van Rotterdam deze wedstrijd niet zo gemakkelijk wilden gaan weggeven als de vorige keer. Het gaat dan ook wel ergens om: de derde plek in de poule!

De regenachtige en koude weersomstandigheden zorgden ervoor dat het een zware wedstrijd zou gaan worden: het veld was modderig en glad, en daardoor ook de bal. De wedstrijd ging fel van start, beiden teams lieten zien dat ze wilden winnen. De eerste try werd na 10 minuten gemaakt door Nicole waardoor de voorsprong werd genomen: 0-5. Weer 10 minuten daarna wist Merlijn door te breken om de 2e try te maken, en een geraakte conversie van Tessa zorgde voor een stand van 0-12.

De Rotterdamse dames bleven vechten en dit werd beloond met een try 5-12. Merlijn wist nog een snel antwoord voor de rust te geven: 5-19 incl conversie van Tessa. De peptalk die Rotterdam kreeg in de rust hielp, want vanaf het begin van de tweede helft waren ze ontzettend fel en gebrand op hun tweede try. De scrums werden overtuigend gewonnen door Rotterdam, onze dames bleken toch moeite te hebben met grip. Desondanks hebben we ze lang tegen weten te houden op onze try line. Uiteindelijk kreeg Rotterdam loon naar werken: 10-19. Echter, nog geen 3 minuten nadat de try was gemaakt lag de bal alweer achter de lijn aan de andere kant van het veld: Nicole maakte haar tweede try van de wedstrijd: 10-24.

De laatste 30 minuten was de wedstrijd in evenwicht met mooie acties van beide teams, maar niet resulterend in een score. Daarom was de eindstand dan ook 10-24, wat betekend dat wij de derde plek in de poule hebben overgenomen! Tessa en Sanne waren WOTM en hebben tegelijk ook de derde helft gewonnen.

Volgende week staat RUS2 op het menu, thuis in Utrecht om 13:00. Nog maar 6 punten verschil voor de tweede plek…