Wedstrijdverslag Dames 2

URC/RCE/Elephants – RUS: 34-12
Door Caroline van Rijsewijk, foto’s van Joyce van der Vlugt, Cira Smith en Nicole Bruijs

Dinner is served…

Zoals vorige week aangekondigd stond vandaag RUS op het menu. Helaas kon deze wedstrijd niet op de velden van URC gespeeld worden door de vele regenval, maar het veld in Nieuwegein was gelukkig wel bespeelbaar: game on!

Maar wat een wind, wat een wind… De flinke windstoten zorgden soms voor een bijzonder effect op de bal en het spel. Line-outs die direct weer uit gingen, kicks die terug gingen i.p.v. vooruit; het was een hele uitdaging. RUS deelde de eerste tik uit: 0-5. Dit was nodig om onze dames wakker te schudden, en Maaike volgde al snel met de 5-5. Beide teams maakten (evt. door weersomstandigheden) veel foutjes met knock-on’s dus we konden goed onze scrum oefenen. Grote verbetering ten opzichte van vorige week: de scrum stond stevig en vaak sterker dan die van RUS. We hebben de afgelopen weken goed getraind op het zetten van snelle druk en een actieve defensie, iets wat goed naar voren kwam deze wedstrijd. RUS kreeg weinig mogelijkheid om volledig gebruik te maken van de lijn omdat de meeste acties gesmoord werden bij de centers: hulde voor de defensie!

Dit resulteerde in een voorsprong voor de rust: jarige Merel maakte haar eerste try (van de beloofde 23) en een geraakte conversie door Tessa maakten een score van 12-5. Na de rust plukten we de vruchten van onze tactiek: twee snelle tries van Merel (nog 21 te gaan) en Ingrid (de eerste!) gaven een comfortabele voorsprong van 22-5. Hedwig schoot er nog tussendoor met een mooie run maakte er 27-5 van. Tessa’s conversie kwam op de lat terecht, ook een mooie prestatie. Merel probeerde haar belofte toch nog in te lossen en maakte nog een try en een geraakte conversie maakten 34-5. Dit spelverloop zou zeggen dat RUS het zomaar weg heeft gegeven, maar dit was absoluut niet zo. Ze bleven sterk verdedigen en er werden een paar mooie tackles gemaakt. Zo was de laatste try van de wedstrijd voor de dames van RUS en een geraakte conversie maakten een eindstand van 34-12!

Het hele team had WOTM kunnen worden, maar Tessa blijkt toch een monopolie hierop te hebben en werd door RUS verkozen tot WOTM. Daar sloten onze jarige Merel bij aan, en stormram Hedwig maakte het rijtje compleet. Ook de derde helft werd overtuigend gewonnen!

Volgende week mogen we buitenspelen in de wei van de Hookers in Hoek van Holland.