7-9: URC rookvrij

Tijdens de ALV van juni is er ingestemd met het rookvrij maken van URC met ingang van het nieuwe seizoen. In de ALV van januari was dit reeds aangekondigd.

Waarom rookvrij?

De rugbyclub is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Maar ook voor alle volwassen rugbyers en kijkers geldt dat zij nu soms geen keuze hebben om mee te roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen volgens ons niet bij elkaar.

We hebben nagedacht over een speciaal rookgebied, maar daarmee blijven we het beeld omhoog houden dat roken erbij hoort en blijft ook het voorbeeld bestaan voor de jeugd. Daarom is besloten het hele terrein rookvrij te maken.

Wat betekent dit concreet?

Met ingang van het nieuwe seizoen (op 7 september) zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op bij URC, ook rokers! Alleen vragen we rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

We vragen aan alle URC’ers om te helpen om het terrein rookvrij te maken en houden. Spreek elkaar erop aan als er toch gerookt wordt. En biedt de roker een alternatief (praatje, wat te drinken, een mooie pass) zodat de paar uur rookvrij overbrugt kunnen worden.