Dames URC 1

Het eerste damesteam van URC is niet weg te denken uit de top van de Nederlandse competitie, al jaren bestieren zij in deze snel groeiende damesport de top 6 van Nederland. Met het plezier hoog in het vaandel wordt gebouwd aan een onderscheidende manier van rugby spelen. Ons spel kenmerkt zich met veel en dynamisch samenspel tussen de voorwaartsen en de backs, het moderne rugby. Hiervoor is een goede lichamelijke conditie nodig. De dames leven zich hiervoor zomers uit met fitness- en looptrainingen.

Geen rugby zonder de geur van gras, daarom wordt er tijdens het seizoen ook op het rugbyveld getraind, waarbij aandacht is voor de technische onderdelen van ons mooie spel. Naast sportieve activiteiten wordt rugby gekenmerkt door de sociale activiteiten. Het team en kameraadschap staat voorop; we staan met en voor elkaar op het veld.

Lijkt het je leuk om met een rugbybal aan de slag te gaan? Je bent bij ons van harte welkom! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe speelsters, zowel met als zonder eerdere rugby ervaring. Binnen een van onze teams is altijd een geschikte plaats voor jou. Meld je aan via introductie@utrechtrugby.nl.Het kloppende hart van het damesrugby bij URC bestaat uit:

Team 1
Manager: Nikita Oostveen en Sanne Kersseboom, mail: dames@utrechtrugby.nl
Coach: Reinier Laurijsen

Trainingen
Dinsdag 20:00 – 21:30
Donderdag 20:00 – 21:30

De wedstrijden tijdens de competitie worden op zondagen gespeeld.Komende wedstrijden en evenementen

Uitslagen en stand competitie via NRB: DeGiro dames Kampioenspoule

mrt 2018
11/03/18 Dames: URC 1 - RC Delft 1
18/03/18 Dames: AAC Rugby 1 - URC 1
25/03/18 Dames: URC 1 - RC The Bassets 1

apr 2018
15/04/18 Dames: CL All Blues 1 - URC 1
22/04/18 Dames: URC 1 - RC Waterland 1