Sportmedische begeleiding bij de Utrechtse Rugby Club

Sinds dit seizoen verzorgt GoFysio de sportmedische begeleiding bij URC. GoFysio is gericht op sport en orthopedische revalidatie en begeleiding van talent. GoFysio heeft verschillende locaties in de omgeving van Utrecht, Nieuwegein en Amsterdam. Vanaf heden is GoFysio ook te vinden op locatie bij URC.

Inloopspreekuur bij URC
Binnen URC is de mogelijkheid om je blessure te laten screenen door de fysiotherapeuten van GoFysio. Je wordt uitgebreid onderzocht en eventueel kort behandeld, natuurlijk krijg je advies over je blessure en evt. oefeningen. Dit is voor leden van URC volledig gratis. Is meer behandeling nodig dan dien je daar een vervolgafspraak voor te maken. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Voor meer informatie over vergoedingen zie hieronder.

Inloopspreekuur bij URC is op dit moment op: dinsdag 19.00 – 21.00 uur

Sportarts
De fysiotherapeuten van GoFysio hebben directe lijnen met sportartsen van het st. Antonius ziekenhuis en van het UMC sportgeneeskunde. Mocht er aanvullend onderzoek nodig zijn kan er overlegd worden met de sportarts en eventueel kunnen wij snelle doorverwijzing regelen.

Echografie
Bij blessures aan pezen, spieren of kapsels kan er bij GoFysio een echo gemaakt worden. Hierdoor kan snel inzicht worden gekregen over de ernst van de blessure en hoe snel je weer kunt spelen. Voor echo onderzoek wordt je verwezen naar een van de locaties van GoFysio.

Manuele Therapie
Bij GoFysio werken verschillende manueel therapeuten. Dit is van belang bij blessures aan de wervelkolom, bekken, nek of schouders. Als het nodig is kun je snel terecht bij een manueel therapeut.

Sport Fysiotherapie
Ook sportfysiotherapie is goed vertegenwoordigd. Wij begeleiden verschillende sporters, ook van nationaal en internationaal niveau met verschillende blessures. Binnen ons team bekijken we altijd welke blessure door welke therapeut het beste behandeld kan worden. Zo krijg je altijd de beste zorg.

Dry Needling
Veel spierblessures die door overbelasting worden veroorzaakt kunnen o.a. door middel van Dry Needling worden verholpen. Dry Needling staat nooit op zichzelf maar is onderdeel van een totaal behandeling. Voor meer informatie over dry needling kijk op: www.gofysio.nl/dry-needling

Sporttape
Als het nodig is om te tapen kun je daarvoor ook bij de fysiotherapeuten van GoFysio terecht. De tape dient wel zelf betaald te worden. Het intapen is gratis, tenzij het onder fysiotherapeutische behandeling valt. Dit wordt altijd vooraf kenbaar gemaakt.

Performance testen
Wil je met je team een performance test doen? Het testen van de motorische vaardigheden en skills op individueel en team niveau? Vraag dan bij de fysiotherapeut naar de mogelijkheden en breng je team op een hoger niveau.

Afspraak maken
Voor blessure screening of intapen hoef je geen afspraak te maken maar kun je op het inloopspreekuur terecht. Wil je direct een afspraak maken voor behandeling bel dan naar de praktijk: maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 – 17.00 uur via 030 – 658 59 01 of stuur een mail naar: info@gofysio.nl

Kosten voor leden van URC
Zoals gezegd is de screening gratis, ook als je de eerste keer kort behandeld wordt, kost je dat niets. Is vaker of intensiever behandelen nodig dan worden deze kosten gedeclareerd. Dit wordt vooraf met je besproken. Ben je onder de 18 jaar dan worden alle behandelingen vergoed door de verzekering. Ben je ouder dan 18 jaar dan verloopt het via de aanvullende verzekering. Zorg dat je dus een verzekering afsluit voor fysiotherapie. Ben je niet aanvullend verzekerd kijk dan op www.gofysio.nl/tarieven voor de tarieven.

GoFysio heeft contracten met alle verzekeraars. Je kunt direct terecht, zonder verwijzing van de huisarts.

Let op! De samenwerking met URC is nieuw en dat is in het begin altijd even wennen. Iedere club werkt natuurlijk weer net wat anders. Als het goed gaat zullen wij de aanwezigheid uitbreiden. Heb je suggesties of zie je verbeter mogelijkheden, geef het dan aub door via info@gofysio.nl

Vragen?
Voor al je vragen over blessures, fysiotherapie en begeleiding kun je natuurlijk altijd bellen op 030-6585901.

Wil je meer informatie over GoFysio bezoek dan de website www.gofysio.nl