Dames URC winnen eerste beker in seizoen 2018/2019

Halverwege juli zijn de dames begonnen met de training voor de nieuwe competitie. Deze vroege start hebben ze baat bij, want een dikke maand later hebben de dames van URC al hun eerste beker van het seizoen gepakt op het pre season toernooi bij Octopus. En niet zomaar een beker, de dames zijn terecht winnaar van het toernooi geworden.

Het team van de dames is dit seizoen uitgebreid met een aantal dames vanuit de Junioren, en omdat DomcityMokum onvoldoende speelsters op de been kon krijgen voor dit toernooi, is gespeeld met een mooie selectie van jong talent en bestaande kwaliteiten. Een prima mix, zo is gebleken…

Terugkijkend begon het toernooi eigenlijk net iets te vroeg, een sterk Tilburg met een bijna wakker URC, maakte dat de eerste wedstrijd verloren werd met 0-5.
Hierna is de zegereeks ingezet en zijn alle verdere wedstrijden in de poule gewonnen, URC was een maatje te groot voor respectievelijk Obelix (31-0) en Octopus/Dukes (0-31). De kwartfinale werd gewonnen van Lady Wasps, en daarna kwam de spannende ontmoeting met Coq Mosan. Coq Mosan was de geduchte winnaar van de afgelopen 2 jaren, die in de eerste helft hun reputatie waar maakten. URC kwam voor rust met 0-5 achter. De weergoden begonnen zich met het spel te bemoeien, want de wedstrijd werd even stilgelegd vanwege zwaar onweer en hagel. Deze onderbreking deed URC goed, met 2 mooie tries werd de halve finale gewonnen (10-5). De finale tegen Tilburg was minder zwaar dan de openingswedstrijd tegen dit zelfde team, het collectief sterke URC won van Tilburg (28-5). Tilburg had duidelijk rekening gehouden met het URC uit de openingswedstrijd, maar deze strijdlust hadden ze niet verwacht.

Een prachtige start van het seizoen dus voor de dames!