28-3: Mini’s districtskampioen!

Zaterdag 24 maart streden maar liefst 6 teams om het districtskampioenschap voor de mini’s bij de Pink Panthers in Driebergen. De inzet was hoog want de beste 3 teams zouden zich ook plaatsen voor het LMT. Onder de tegenstanders zaten gerenommeerde tegenstanders als Eemland, Het Gooi en Almere. In de appgroep bleek al dat er behoorlijk wat gezonde spanning was; er waren nogal wat bitjes en scrumcaps vergeten.

De eerste wedstrijd was tegen Eemland die we dit seizoen pas 1 keer waren tegengekomen en dat leverde toen een zeer benauwde overwinning op. Dit keer liep het gesmeerd. Ondanks dat Eemland de hele wedstrijd de druk er goed op had, viel er tegen onze defensieve werklust niks te halen. Zelf wisten we twee keer te scoren en dus de eerste overwinning in de pocket.

Daarna volgde direct de wedstrijd tegen de Pink Panthers, en na een wat weifelend begin (onderschatting?) werden die met 5-0 opgerold, en konden de mini’s even rust pakken voor de kraker tegen Het Gooi.

Vooraf was Het Gooi misschien wel de favoriet, ze hebben heel veel spelers bij de RDD gehad en spelen mooi technisch rugby. Onze mini’s kwamen zelfs eerst met 1-0 achter (enige tegen-try van het toernooi) maar hielden de druk er vol op bij Het Gooi zodat ze niet toekwamen aan het uitspelen van de lijn. Zelf vonden we nog de ruimte om 2 keer te scoren en deze cruciale wedstrijd winnend af te sluiten.

Blakend van zelfvertrouwen stapten onze Mini’s de 4e wedstrijd in. Coach Martijn had weliswaar aangegeven dat het er om bleef spannen en dat ze de concentratie niet mochten laten verslappen. Helaas leek dat in het begin tegen dovemansoren gezegd. De structuur ontbrak en het werd een rommelig geheel. Ook het geheime wapen van Hilversum boezemde letterlijk angst in bij de jongens uit het team: een hele lange dame die eigenlijk elke wedstrijd wel een try weet te forceren. Gelukkig kwam op tijd het inzicht terug dat geen enkele wedstrijd onderschat mag worden. URC maakte 1 try zodat ook deze wedstrijd winnend afgesloten kon worden.

De sinaasappelpartjes, de bananen en ontbijtkoek kwamen weer van stal. Met vier gewonnen wedstrijden op een rij en een dextrootje vooraf werden de Bulldogs eenvoudiger dan verwacht simpelweg opzij gezet. De spanning was eraf. Samenspelend als een team en dit keer eens gebruik makend van de hele lijn bracht het gewenste resultaat. Met vier mooie tries en een doorbrekend zonnetje was het een fantastische zaterdag geworden.

En nu op naar het Landelijk Mini Toernooi in Tilburg op zaterdag 7 april waar we door deze overwinning eerste geplaatst zijn bij de loting. De finalisten van vorig jaar, Haagse en Castricum, zijn we dit jaar al een keer tegen gekomenen en beide wedstrijden hebben we met 3-2 zeer nipt verloren. Dus dat wordt spannend volgende week zaterdag.

Tot slot wil ik Loek Herremans bedanken voor het fluiten en de Cubs voor de mentale aanscherping tijdens de training.