16-5: Benjamins winnen Oysters moederdagtoernooi

Klaar voor de Mini’s
Utrechtse Benjamins winnen Moederdagtoernooi in regenachtig Oisterwijk.

Het is duidelijk dat de tweedejaars Benjamins klaar zijn voor een niveautje hoger. Dat bleek al tijdens de eerste wedstrijd van het Moederdagtoernooi bij de Oisterwijk Oysters. De moeders langs de lijn werden getrakteerd op schitterende pot rugby. Veel beter dan het obligate knutselwerkje en ontbijt-op-bed.

Samen
Soepel werd de bal de lijn in gepeeld, spelers schoven als vanzelf door naar de zijkant om een man-over situatie te creëren. Maar de Dukes hadden hun sterke tackelaars ook meegenomen. Werd een doorgebroken speler getackeld dan stond er meteen een solide ruck. Soloacties bleken kansloos, de wedstrijd moest worden gewonnen door samen te spelen. Utrecht won deze pot en ook Delft en de Oysters kregen meer try’s tegen dan ze konden maken.

Knokken
Even dreigde een sfeertje van overmoed bij de jonge spelers. ’Dit winnen we wel’. In de halve finale tegen DIOK was dat meteen verdwenen. Nu moest er niet alleen goed worden samengespeeld, om DIOK te verslaan moest er extra kracht tegenaan. Twee enorme jongens, met ruim het dubbele gewicht van een gemiddelde Utrecht Benjaminnetje, werden keer op keer gelanceerd om door de Utrechtse verdediging te breken. Maar de aanvallen werden gepareerd door epische tackles van onze kant. Spelers als Mans, Finn, Olaf en Tuncay incasseerden zware klappen. Snelle jongens als Floris, Siebe, Mees, Hugo en Laurens probeerden door te breken, werden getackled waarop mannen van het losse werk als Bas, Jari, Dylan en in actie kwamen. Ontstond er een maul na een doorbraak van Tristan dan waren Jackie en Lucas en snel bij om de bal veilig te stellen. De halve finale werd na twee keer verlengen gewonnen waarop de grote finale tegen de Bulldogs in beeld kwam.

Vermoeid
Nu begon de vermoeidheid een rol te spelen. Al snel werd duidelijk dat de Bulldogs hier meer last van hadden dan de Utrechtse rugby gang. De stand was lang gelijk. Pas na een golden try in de 34ste minuut kwam de ontlading. Het roodblauw won en mocht de grootste beker in ontvangst nemen.
Het was niet lang onrustig in Oisterwijk want door de regen wilde iedereen snel naar huis.